Gebruikersgroepen

Er zijn nog meer gebruikersgroepen in Nederland dan alleen maar Apple Club Eindhoven. U vindt veel van die groepen al vermeld op de Apple-website, maar omdat de informatie op de Apple-site nogal eens verouderd of onvolledig is, hebben we hieronder een overzicht gemaakt. Hierbij noemen we ook groepen "in oprichting", en voor de volledigheid ook groepen die (min of meer recent) zijn opgeheven.

U moet niet vergeten, dat sommige groepen zich richten op een bepaalde groep onder de Mac-gebruikers (bijv. werknemers van een bepaalde onderneming, systeembeheerders, onderwijzers, programmeurs). Maar zelfs als in uw buurt alleen zo'n soort gebruikersgroep zit, loont het wellicht de moeite even bij hen te informeren. Wellicht kan men u op het spoor zetten van een bij ons nog onbekende gebruikersgroep, of doet men niet moeilijk bij de aanname van nieuwe, "externe" leden.

 

Als u in uw omgeving geen enkele gebruikersgroep kunt vinden, weerhoudt niemand u er natuurlijk van om zelf zoiets te beginnen. Alle gebruikersgroepen zijn ooit begonnen als "een paar mensen in een huiskamer". Als het groepje groter wordt dan een huiskamer kan bevatten, is een zaaltje gauw genoeg gevonden bij een wijkcentrum of iets dergelijks. Als u een officiële erkenning nastreeft, kunt u uw club eventueel aanmelden bij Apple via de website (http://www.apple.com/nl/usergroups/finder.html ). Apple heeft ook meer informatie over het oprichten van een "user group".

Natuurlijk kunt u ook via onze site een oproep plaatsen aan collega-Macgebruikers in uw omgeving, als u een groep(je) wilt opstarten.

 

Nederland

 

België

Heeft u nog meer adressen of gegevens over Mac-gebruikersgroepen?
Of komt u op deze pagina "dode" links van sites die gewijzigd zijn of niet meer bestaan, tegen?
Geef uw suggesties en correcties door via !