- Home Waar? Wanneer? Nieuws Diensten Bieb Forum Waarom 'n Mac? Top & flop Advertenties Links Contact English -

Diensten


De Apple Club Eindhoven is een kleine groep vrijwilligers, die probeert collega-Macgebruikers op verschillende manieren te helpen en bij te staan. Naast onze bijeenkomsten bieden we daarom onze leden ook een aantal diensten, die het lidmaatschap misschien nog meer de moeite en het geld waard maken. Het gaat dan om het lenen of verhuren van apparatuur die u incidenteel nodig kunt hebben. Een korte omschrijving van de apparatuur vind u hier; op een speciale pagina voor de leden (wachtwoord vereist) staan nadere gegevens, links naar gebruiksaanwijzingen en prijzen vermeld.

 

Apple USB SuperDrive

De nieuwste aanschaf is een externe USB optical drive voor CD's en DVD's. Apple heeft de interne CD/DVD-drive wegbezuinigd uit hun apparatuur, maar in de praktijk blijkt zo'n ding toch wel eens handig.

 

De Intensity Shuttle for Thunderbolt

We hadden eerder al een een Canopus analoog-digitaal-converter, we hebben nu ook een wat modernere versie van zo'n apparaat aangeschaft van de fabrikant Blackmagic.

 

De Canopus

De Canopus is een apparaat, waarmee u 'analoog' beeld en geluid om kunt zetten naar 'digitaal' beeld en geluid. Dat wil concreet zeggen, dat u er o.a. televisie-uitzendingen en video's mee kunt invoeren en opnemen op uw Mac.

 

De scanner

De club bezit een diascanner, de Epson Perfection V700 Photo. Deze scanner met USB 2- en FireWire-aansluiting kan zowel opzicht- als doorzichtmodellen verwerken.

 

De BenQ Joybee GP1 LED-beamer

Een van de nieuwste aanwinsten is een miniatuur LED-beamer, De BenQ Joybee GP1. Geen grote lichtopbrengst, dus voor gebruik in grote en/of slecht verduisterde ruimtes is deze beamer niet zo geschikt.

 

De 2 TB externe harde schijf

Wat voor computer u ook heeft, veel mensen komen er vroeg of laat komt achter dat ze te weinig harde-schijfruimte hebben. Voor dit soort gevallen heeft Apple Club Eindhoven voor haar leden een externe harde schijf te huur. Het gaat om een 2 TB model met USB 2.0 aansluiting.

 

Diverse beeldscherm-verloopkabels

De USB platenspeler

Heeft u nog oude LP's op zolder staan? Wij hebben een USB platenspeler, waarmee u uw oude platen rechtstreeks de computer in kunt spelen.

 

De NewerTech USB 3.0 Universal Drive Adapter

Om bestanden over te zetten. Deze Universal Drive adapter werkt met 2.5 inch en 3.5 inch laptop drives, 5.25 inch IDE/ATAPI en SATA drives zoals CD-ROM's, CD-RW's en DVD-ROM drives.

 

De Bibliotheek

Er is een kleine bibliotheek, bestaande uit enkele tientallen boeken over Macintosh hard- en software. Tijdens de bijeenkomsten kunt u de bibliotheek inzien, en één of meer boeken lenen. De uitleenperiode is in principe één maand (tot de volgende bijeenkomst).

 

Copyright tekst en beelden © 2004-2014 Jan van Es